Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderen maken Hessenpoort groener op Boomfeestdag

Zwolle – Wethouder William Dogger gaf woensdagmorgen klokslag tien uur het startsein voor de Boomfeestdag door samen met kinderen een boom te planten. Direct daarna hebben ruim honderd leerlingen van OBS De Campherbeek en CBS De Duyvencamp samen met vertegenwoordigers van Ondernemersvereniging Hessenpoort zevenenvijftig bomen geplant. Ze deden dit langs de watergang tussen de Oldenburgstraat en Wehkamp in Hessenpoort onder toeziend oog van de mannen van de ROVA.

‘Ieder kind een boom!’

Net als ieder jaar heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag een thema gekozen. ‘Ieder kind een boom!’, is het thema dit jaar. Het thema is gekozen omdat de organisatie hoopt dat ieder kind in de basisschooltijd minimaal één boom plant. “Ik vind het een prachtig initiatief om kinderen bewust te maken van het groen en de meerwaarde van bomen en planten in hun omgeving,” zegt wethouder William Dogger. “We moeten regelmatig minder gezonde bomen kappen, dus het blijft belangrijk om nieuwe bomen te planten. Ook om te zorgen dat Zwolle een groene, gezonde en klimaatbestendige stad is en blijft.”

Extra groen naar de Hessenpoort

De kinderen hebben drie verschillende soorten bomen geplant op het bedrijventerrein. Het gaat om veldesdoorns, breedbladige meelbessen en zoete kersen. Voldoende variatie is van belang voor het evenwicht in de natuur. De bomen zijn behalve broedplekken ook voedselbronnen voor vogels. Deze Boomfeestdag heeft weer extra groen naar de Hessenpoort gebracht. In februari waren er ook al 410 bomen geplant.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button