Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Kinderen aan de bak voor SOS Kinderdorpen

Zwolle – Donderdag 20 oktober 2016 is de eerste landelijke Aan de Bakdag. Meer dan 10.000 kinderen van 500 buitenschoolse opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland – waarvan 30 in de provincie Overijssel – gaan bakken, versieren en verkopen voor SOS Kinderdorpen. De verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, gaat naar een basisschool van deze internationale ontwikkelingsorganisatie in Aboisso, Ivoorkust.

Aan de Bakdag is een initiatief van SOS Kinderdorpen en Dr. Oetker. ‘De enthousiaste reacties van de BSO’s uit de pilot vorig jaar in Noord-Holland zijn voor ons aanleiding geweest om van Aan de Bakdag een nationaal evenement te maken. De belangstelling is hartverwarmend: op 500 buitenschoolse opvanglocaties komen Nederlandse kinderen in actie voor kinderen in Ivoorkust. Een overweldigend aantal,’ zegt Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen.

Gratis bakpakket voor BSO’s

Om de deelnemende BSO’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met Cupcake basismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes.

Cupcakes bakken voor schoolboeken en krijtjes

De verkoop van de zelfgebakken cupcakes vindt plaats op de BSO’s. Op aandebakdag.nl zijn daarvoor promotiematerialen en handige tips te vinden. Betalen kan eenvoudig door bakdag te sms’en naar 4333 (donatie van € 2 per sms). Maar contant betalen kan natuurlijk ook. Met de opbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld tot een maximum van 35.000 euro, helpen de BSO’s de ruim 200 kinderen van SOS basisschool in Aboisso, Ivoorkust. Margot Ende: ‘Schoolboeken, krijtjes voor het schoolbord, schriften en pennen, het salaris van de juffen en meesters en het onderhoud van klaslokalen. De steun van de BSO’s in Nederland maakt dat allemaal mogelijk.’

Familie aan de basis van samenwerking

Dr. Oetker en SOS Kinderdorpen werken samen vanuit de overtuiging: familie is het mooiste recept. Margot Ende: ‘SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. Wij geloven dat een liefdevolle familie de basis is voor de ontwikkeling van elk kind. De samenwerking met familiebedrijf Dr. Oetker sluit mooi aan bij onze visie. Bij Dr. Oetker zitten familiewaarden in het DNA van de organisatie. Eerder steunde zij de bouw van een nieuw kinderdorp in Ivoorkust. Met Aan de Bakdag zet Dr. Oetker zich nu ook in voor een onderwijsprogramma. Naast familiezorg is dat van essentieel belang. Want goed onderwijs opent immers de deur naar de toekomst.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button