Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kinderboerderijen Wezenlanden en Eekhout definitief overgedragen

Vanmiddag heeft de gemeente Zwolle officieel het beheer van dierenweides in Park de Wezenlanden en park Eekhout overgedragen aan de Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Dit na een geslaagde proef van een jaar waarin de stichting al verantwoordelijk was voor het beheer.

De overdracht werd gevierd met het gezamenlijk planten van een boom in een picknicktafel. Wethouder Filip van, Anton Cramer, voorzitter van de stichting en beheerder Frans Noordman hielpen allemaal mee om de boom in de grond te krijgen.

De proef van een jaar is mede geslaagd door de hulp van buurtbewoners en andere vrijwilligers welke regelmatig mee helpen op de dierenweides. Daarnaast zijn ook diverse Zwolse instellingen op het terrein van onderwijs en zorg betrokken bij de weiden waaronder het RIBW.

Wezendlandenpark

De grootste kinderboerderij onder het beheer van Stichting Kinderboerderijen Zwolle ligt in het altijd groene en levendige Wezenlandenpark. In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Geiten, kippen, varkens en schapen zijn klaar om gevoerd en geaaid te worden. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken. In het voorjaar is de kans groot dat er ook babyversies van deze dieren ronddartelen. Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen. De kinderboerderij is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Park Eekhout

De andere dierenweide ligt in het Park Eekhout. In de voormalige tuin van Villa Eekhout staat de kleine kinderboerderij. De afgelopen jaren is de populariteit toegenomen bij de buurtkinderen en gezinnen door heel Zwolle. De kinderboerderij organiseert diverse activiteiten voor kleuters en basisschoolkinderen. Buiten deze activiteiten om is de boerderij niet vrij toegankelijk. Wel lopen alle geiten, ezels, kippen en kalkoenen in de wei en binnen is de stal gevuld met aaibare cavia’s en konijnen, voor ieder wat wils.

 

Links: Voorzitter Anton Cramer vam Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Rechts Wethouder Filip van As (portefeuille Buiten)
Links: Voorzitter Anton Cramer vam Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Rechts Wethouder Filip van As (portefeuille Buiten)

20151209_163357

Gerelateerde artikelen

Back to top button