AssendorpNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kinderboerderij Wezenlanden officieel rookvrij verklaard

Zwolle – Woensdag is kinderboerderij Wezenlanden de eerste, officiële rookvrije kinderboerderij van Zwolle geworden. Wethouder Michiel van Willigen onthulde samen met de kinderen het bordje Rookvrije Generatie.

Volgens Van Willigen is een rookvrije kinderboerderij erg belangrijk: “Niet alleen omdat roken erg slecht voor de gezondheid is, maar ook omdat je met roken op een plek waar veel kinderen komen het verkeerde voorbeeld geeft.”

Zelf is Van Willigen onlangs gestopt met roken: “Een tijd geleden was ik bij voetbalvereniging ZAC om het terrein rookvrij te maken. Toen dat plaatsvond, stak ik zelf ook heel soms nog een sigaret op. Omdat mijn zoon van negen daar boos om werd, ben ik gestopt.”

De wethouder roept de kinderen op het voorbeeld van zijn zoontje te volgen. Hij moedigt ze aan hun ouders aan te spreken op het slechte rookgedrag. De wethouder sprak ook de hoop uit dat andere kinderboerderijen rookvrij gaan worden: “Wij hebben nog meer kinderboerderijen in Zwolle. Laten we het aan deze buren vertellen, zodat zij ook rookvrije worden en er tegen de tijd dat jullie volwassen zijn niemand meer rookt.”

Foto © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button