EconomieNieuws uit Zwolle

Kijkdagen Frosty Food voor geïnteresseerden in materialen uit het pand

Zwolle – Op 17 en 19 juli aanstaande zijn er kijkdagen in het voormalig Frosty Food pand aan de Russenweg 6. Tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen geïnteresseerden rondkijken en zich inschrijven voor materialen die zij willen kopen. Het gaat om materialen als binnenwanden, scheidingswanden, trappen, dakplaten, lichtkoepels, deuren, bewegingsmelders. Het doel is dat de materialen uit het pand een nieuwe bestemming krijgen.

De sloop van het pand gebeurt circulair. Dit betekent dat materialen van en uit het pand met zorg worden gedemonteerd om elders opnieuw weer ingezet te worden. Sowieso wordt ruim 90% van de materialen van en uit het pand hergebruikt. Een groot deel van het materiaal heeft al een nieuwe bestemming, zo gaan de hallen van het pand in complete vorm naar een bedrijventerrein in Enschede, hout uit het pand gaat naar diverse afnemers die het hoogwaardig zullen inzetten, zoals bijvoorbeeld toepassing in binnen-interieurs.

Voor de resterende materialen kunnen geïnteresseerden dus op 17 en 19 juli op locatie intekenen. De demontage van het pand wordt gedaan door Lagemaat uit Heerde, dit bedrijf heeft al veel ervaring op het gebied van circulaire sloop. Voor gemeente Zwolle is dit project het eerste circulaire sloopproject. Zwolle wil hiervan leren en hoopt dat meer sloopprojecten circulair uitgevoerd kunnen worden

Gerelateerde artikelen

Back to top button