Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Kidsactiviteiten voorjaarsvakantie

Sportnite – 18 februari

Victory Royaal! Alleen nu heb jij alle spelers in het echt verslagen! Overal in de zaal ligt munitie, jouw NERF blaster is klaar voor gebruik. Je verstopt je snel achter een obstakel, en schiet je tegenstanders neer. Je springt over je dekking heen, ontwijkt rondvliegende munitie, pakt je nieuwe blaster en zoekt je volgende target. Op dinsdag 18 februari bouwen we de gymzaal in het Anker om tot een ware FortNite Arena. Daar wil je bij zijn.

Voor wie?

Basisschoolleerlingen én voortgezet 1 t/m klas 5.

Groep 5 t/m 7 (BO) –> 10:00-12:00 uur.
Groep 8 (BO) & Klas 1, 2 –> (VO) 12:30-14:30 uur.
Klas 3 t/m 5 (VO) –> 15:00-17:00 uur.

Aanmelden: klik hier.
Locatie: Stadshagen / Westenholte – Het Anker

Meer activiteiten op Kidsproof

Sportspektakeldag – 18 februari

Een gezellige, actieve ochtend waar je kan knutselen, sporten en bewegen. Samen met Travers Welzijn, zorgen we voor een divers aanbod in Zwolle Zuid. Meer informatie op de site van Samen Zwolle (zie aanmelden).

Voor wie?

Basisschoolleerlingen –> 9.00 – 12 uur
Locatie: Zwolle Zuid – Sporthal Munterkamp
Aanmelden kan hier.

Out of the box – 19 februari
Basisschoolleerlingen –> 12.30 – 14.30 uur
Locatie: James Last Flat, Holtenbroek
Aanmelden: niet nodig, vrije inloop.


Reptielen demonstratie en leuke kinderactiviteiten

Dinsdag 18 februari

Studenten van het Zone.college komen dinsdag 18 februari een leuke middag verzorgen bij Park & Bistro de Stadshoeve.

De studenten hebben een aantal reptielen mee, waarmee zij een viertal demonstraties gaan doen. Daarnaast kunnen kinderen ook nog leuke andere activiteiten doen! Ze kunnen een plantenbakje maken, een speurtocht doen, er is een knutseltafel en er kan geschminkt worden. Een mooi, divers programma tijdens de voorjaarsvakantie! Kom gezellig langs, toegang is gratis. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Wil je deelnemen, schrijf je dan in via info@parkdestadshoeve.nl!


Pretkamer: Carnaval!

Stadkamer Stadshagen

Datum: woensdag 19 februariLocatie: Stadkamer StadshagenTijdstip 14:00 – 15:30 uur
Het is alweer bijna Carnaval! En wat hoort er bij Carnaval? Verkleden!
Daarom gaan wij vandaag echte carnavalsmaskers maken zoals ze in Venetië hebben. In Venetië vieren ze carnaval net even iets anders dan in Nederland. Daar maken ze hele mooie maskers die je helemaal zelf kan versieren.
Vandaag gaan wij in de Pretkamer net zulke mooie maskers maken!
Tot ziens in de Pretkamer!

Deelname: gratis


Spelen met robots

Datum: woensdag 19 februari Locatie: Stadkamer Centrum Tijdstip 14:00 – 16:30 uur
Iedere woensdagmiddag kun je tussen 14.00 – 16.30 uur spelen met robots in het Medialab. Voor kinderen van 6 tot ongeveer 14 jaar.

In het Medialab zijn verschillende spullen voor verschillende leeftijden aanwezig waarmee je kunt programmeren. Van eenvoudig tot wat ingewikkelder. Maak bijvoorbeeld je eigen filmpje met Stickbot Studio, bouw eenvoudige machines met LEGO, programmeer de Dash en Dot robots, de Blue-bot, de Ozobot en de Raspberry pi. Er is ook een VR-bril en Minecraft.

Kies zelf wat je leuk vindt en ga ermee aan de slag. Er zijn filmpjes op internet beschikbaar die uitleggen hoe het moet doen. En er is begeleiding als je vragen hebt. Gewoon bezig gaan en ontdekken!

Elke woensdagmiddag
14.00 – 16.30 uur
Medialab
Deelname gratis (open inloop)


Tekenen met Sietze

Datum: woensdag 19 februari Locatie: Stadkamer Centrum Tijdstip 15:00 – 16:30 uur
Als je van tekenen houdt, kom dan in de voorjaarsvakantie naar Stadkamer. Dan gaat Sietze Groenewold samen met jou de mooiste, gekste, grappigste tekeningen maken. Sietze is tekenaar en heel erg benieuwd naar jouw prachtige kunstwerk! Workshop geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Sietze Groenewold woont sinds 2014 in Zwolle. Zo’n 25 jaar geleden begon hij met tekenen en exposeerde hij in Zweden, Italië, Estland en natuurlijk in Nederland. Hij ontving zelfs de eerste prijs van de stad Florence Italië) voor zijn werk. Je kunt zijn tekeneningen zien in Stadkamer van 13 januari t/m 29 februari tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum.

Locatie: jeugdafdeling Stadkamer Centrum
Deelname: gratis

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button