EconomieVoorpagina

KIA dealerschap naar Van Mossel Groep

Zwolle – De Van Mossel Groep heeft bekend gemaakt dat zij de Kia activiteiten van Autobedrijf Leerentveld in Zwolle per 1 mei 2016 zal gaan overnemen. Van Mossel heeft reeds een Kia vestiging in Apeldoorn. De overname past binnen de strategie van de Van Mossel groep en Kia Motors Nederland. Door de toevoeging van de gebieden Zwolle en Hengelo aan gebied Apeldoorn behoort Van Mossel tot de grotere dealers in het Kia netwerk.

Huisvesting

Op het gebied van huisvesting heeft Van Mossel grootse plannen. Om te starten zal per februari 2016 in Apeldoorn Zuid worden aangevangen met de bouw van een compleet nieuw pand. In Zwolle is men nagenoeg rond met een nieuwe locatie, waar door een forse renovatie een vrijwel nieuw pand zal herrijzen. Het streven is om eind mei/begin juni alle projecten voltooid te hebben. In de tussentijd zal Van Mossel alles in het werk stellen om ervoor zorg te dragen, dat haar klanten zo min mogelijk hinder ondervinden van deze grondige aanpak.

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding van het Kia cluster zal in handen zijn van Bas Huijzer (commercieel/operationeel directeur) en William Verheijen (financieel directeur). Beide rapporteren rechtstreeks aan DGA Eric Berkhof. “Wij zijn zeer verheugd met deze uitbreiding en zien in het merk Kia veel potentie voor de toekomst.

Reactie van Kia

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland is blij met de initiatieven van Van Mossel. “De uitbreiding van de Kia activiteiten van Van Mossel bevestigen de lange termijn samenwerking tussen Van Mossel en Kia Motors Nederland. Een sterk dealernetwerk is van groot belang voor de toekomstplannen die wij met ons merk hebben. Ik ben dan ook uitermate blij met deze ontwikkelingen.”

Autobedrijf Leerentveld

Op dit moment voert autobedrijf Leerentveld naast het automerk Mazda nog het dealerschap van Kia. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het niet uit te sluiten dat er met een nieuw automerk een dealerschap wordt aangegaan. Leerentveld blijft in elk geval Mazda dealer voor Zwolle

Positie kaart bij benadering

 

 

 

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren