EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

KFC wil vestiging in centrum van Zwolle; vergunningaanvraag loopt

Zwolle – De populaire fastfoodketen KFC is van plan een vestiging te openen aan de Melkmarkt 30 in Zwolle, in het voormalige pand van Intertoys aan het einde van de winkelstraat. Met de komst van KFC zou dit de vierde fastfoodketen aan de Melkmarkt worden, naast de al bestaande vestigingen van McDonald’s, FEBO en Chicking.

Hoe de gemeente Zwolle tegen de plannen aankijkt, is nog onzeker. KFC heeft een vergunningaanvraag ingediend om het pand te verbouwen en gevelreclame aan te brengen, maar de gemeente heeft de beslistermijn voor deze aanvraag verlengd.

Als de vergunning wordt goedgekeurd, zou dit de tweede KFC-vestiging in Zwolle worden. In 2017 werd een vergunning verleend voor een locatie in het Foodcourt in Zwolle-Noord, waar ook La Place, Burger King en FEBO zijn gevestigd. Destijds was GroenLinks fel tegenstander van het Foodcourt, omdat het niet paste in hun visie van duurzaam en gezond voedsel. Bovendien hadden meerdere partijen bezwaren tegen de hoogte van de reclamemast. Ook de eigenaar van de McDonald’s aan de Ceintuurbaan was niet echt gelukkig met de komst van de andere fastfoodketens. Hij heeft toen via de rechter geprobeerd de komst van KFC op de Vrolijkheid tegen te houden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren