Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie Zwolle: voor en door Zwollenaren

Zwolle – Kerst laat nog even op zich wachten, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit inmiddels bekende vrijwilligersproject laat in de decembermaand in alle Zwolse wijken van zich horen. Ruim 2.500 mensen in Zwolle ontvangen dan een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren, in samenwerking met Stichting KerstZwolle! Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol bezig te zijn? En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis? Dan rekenen we graag op u!

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich dit jaar weer als doel gesteld om 2.500 pakketten samen te stellen. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat bij de actie van vorig jaar ruim 700 vrijwilligers hebben meegeholpen? Ook toen werden ruim 2.500 kerstdozen samengesteld.

Nu al inzamelen? Kies voor een stompkaars!

Een extra lichtje voor in het kerstpakket dit jaar: wat zou het mooi zijn wanneer in elk pakket een mooie stompaars zit! Misschien leuk om –nu al- in te zamelen als school of vereniging? Maar ook los zijn deze kaarsen heel welkom tijdens het inzamelweekend! Meer weten of nu al inleveren? Mail naar sietske@kerstzwolle.nl

Helpt u mee?

Op vrijdag 13 december en op zaterdag 14 december worden er van 8:00 tot 18:00 uur boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. Dan kan u boodschappen kopen en doneren voor de actie. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Of deze te sorteren bij de voedselbank. Elke klus duurt maximaal 2 uur. Het is leuk om dit bijvoorbeeld samen te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers. Zet deze dagen vast in uw agenda! Op maandag 4 november opent onze digitale klussenlijst op www.kerstzwolle.nl, daar kunt u uzelf -of als groep- digitaal inschrijven voor een klus. Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwtjes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button