Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie Zwolle pakt ruim 40.000 producten in

Zwolle – Twee dagen lang pakt de Kerstpakkettenactie Zwolle 2500 kerstpakketten in. Afgelopen weekend zijn daar zo’n 40.000 producten  voor verzameld.De pakketten worden gemaakt voor de Zwolse minima. Een groot deel van de pakketten gaat via onder andere de voedselbank naar mensen die het financieel heel moeilijk hebben. Zaterdagavond op het minimadiner in de WRZV hallen worden ook hel wat dozen uitgereikt,

Het gaat om goed gevulde pakketten. Dit jaar zit er bijvoorbeeld een handdoek in die via een actie is ingezameld onder de Zwolse bevolking. Ook zit er voor iedereen een kerststol in.

Om de minima nog extra te helpen  bevat de doos dit jaar een speciale kerstkaart. Via een uitdrukvel kan een kerstboom van papier worden opgezet. In deze kerstboom staan alle regelingen waar minima gebruik van kunnen maken. Van het Jeugdsportfonds en de scholierenregeling tot het zwemvangnet. Vaak zijn de regelingen er wel om een gezin op weg te helpen maar maken de gezinnen er geen gebruik van maken.

 

 

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button