Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle uitgeschakeld in bekertoernooi

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Na een grote kans voor PEC Zwolle in de openingsfase is het AZ dat in Alkmaar de lakens uitdeelt. Bij rust staat het 3-0 voor de thuisploeg en is Thomas Lam met een rode kaart weggestuurd. Uiteindelijk stappen de Zwollenaren met een 5-0 nederlaag van de mat.

Die enorme kans voor Zwolle was er in de zesde minuut uit een hoekschop. Zian Flemming dwong AZ-keeper Marco Bizot tot een redding, waarna Thomas Lam in de rebound tweemaal de paal raakte. Die misser werd al snel afgestraft door de thuisploeg. Oussama Idrissi schoot de bal binnen tien minuten fraai in de kruising: 1-0. De 2-0 viel acht minuten later na een lange bal van Adam Maher. De bal werd vervolgens door Mats Seuntjens voor de voeten van Idrissi gekopt, die zijn tweede van de avond maakte.

Nog binnen het half uur maakte Guus Til er 3-0 van. Even daarvoor was Younes Namli nog dichtbij de 2-1, maar zijn poging werd gekeerd door Bizot. Toen vijf minuten voor rust Lam een rode kaart kreeg na het neertrekken van een doorgebroken speler, was wel duidelijk dat een comeback er niet meer in zou zitten.

Direct na rust ging AZ verder met aanvallen tegen het Zwolse tiental. De 4-0 werd gemaakt door Seuntjens en de 5-0 was van Midtsjo. Tegenhouden bleek het devies voor PEC Zwolle. Diederik Boer redde nog een paar keer, waardoor de achterstand niet verder opliep. Een persoonlijk succesje was er nog wel voor Steff Kaptein, die als invaller debuteerde bij de Blauwvingers.

Vrijdag sluit PEC Zwolle de eerste seizoenshelft af met een bezoek aan VVV-Venlo. De aftrap is om 20:00 uur.

AZ – PEC Zwolle 5-0 (3-0)

Toeschouwers: 8.000

Scheidsrechter: Higler

Rode kaart: 39. Lam (PEC Zwolle)

AZ: Bizot, Svensson, Vlaar (46. Hatzidiakos), Koopmeiners, Wijndal, Midtsjo, Maher, Til (69. Gudmundsson), Stengs (59. Johnsen), Seuntjens, Idrissi

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Lam, Bouy (46. Van den Berg), Paal, Van Polen, Dekker, Namli, Van Crooij (71. Kaptein), Flemming, Van Duinen (67. Elbers)