Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie zoekt vrijwilligers

Zwolle – Kerst laat nog even op zich wachten, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit inmiddels bekende vrijwilligersproject zal in de decembermaand in alle Zwolse wijken van zich laten horen. Ruim 2.500 mensen in Zwolle ontvangen dan een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren, in samenwerking met Stichting KerstZwolle.

De Kerstpakkettenactie zoekt nog mensen die mee willen helpen: “Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol bezig te zijn? En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis? Dan rekenen we graag op u!”

2.500 feestdozen voor de Voedselbank en de daklozenopvang

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar 2.500 feestdozen te maken. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat bij de actie van vorig jaar maar liefst 800 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen ruim 2500 kerstdozen samengesteld. Daar gaan we dit jaar weer voor!

Helpt u dit jaar ook mee?

Op vrijdag 14 december worden de hele dag – en op zaterdag 15 december van 8:00 tot 18:00 uur – boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. U kunt dan boodschappen kopen en doneren voor de actie.

Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of vrijwilligers kunnen de ingezamelde artikelen met  eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal 2 uur. “Het is leuk om dit bijvoorbeeld met elkaar te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers samen.” zo stelt de organisatie.

Inschrijven

Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunnen geïnteresseerden zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven voor een klus. Op dit moment is het formulier nog gesloten, maar eind oktober wordt deze opengesteld worden voor iedereen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button