Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie koopt fruit voor Voedselbank en De Herberg

Zwolle – De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft in de maanden februari, maart en april van dit jaar fruit gekocht voor cliënten van de Voedselbank en De Herberg. Het ging om een totaalbedrag van € 2.486,86- dat overgehouden was van de Kerstpakkettenactie in december afgelopen jaar. Dit liet de organisatie weten via de financiële verantwoording die door de stichting is opgemaakt.

De Voedselbank en De Herberg kregen in totaal 23 kisten appels, 6.050 sinaasappels, 1.350 bananen en 5.100 sinaasappels / bananen gemengd. De 280 cliënten van de Voedselbank de 250 bezoekers van de Herberg hadden hierdoor wat extra fruit in het pakket.

De Kerstpakkettenactie heeft met de editie 2016 bijna 15.000 euro aan geld opgehaald. Het ging hierbij om giften, opbrengsten van statiegeldacties bij de Albert Heijn aan de Forelkolk en de Dobbe, om een grote gift van de gemeente Zwolle (€ 4.632,50) en donaties tijdens het inzamelweekend.

Namens de bewoners van de Herberg, bezoekers van het eetcafé en de WRZV hallen wil ik de organisatie en haar vrijwilligers van de Kerstpakkettenactie Zwolle voor de ondersteuning en het heerlijke fruit.

Freddy Eikelboom
Stichting Vrienden van de Herberg

Het geld is grotendeels besteed aan extra inkopen bij Jumbo Sellekamp om de kerstpakketten te vullen. Ook moesten de verpakkingsdozen worden betaald, drukwerk boodschappenlijstjes en aanbiedingsbrieven en sluitzakjes voor folders. De € 2.426,86 die vervolgens nog overbleef is dus besteed aan het fruit.

Dat wij na afloop van de actie onlangs nog weer veel fruit mochten ontvangen was een zeer welkome toegift.

Fenny Ensing
Voorzitter Voedselbank Zwolle

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button