Nieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpaginaWinter Zwolle

Kerstpakkettenactie inpakavond; iedere doos in 6,6 seconden vol

Zwolle – woensdagavond was de grote inpakavond van de Kerstpakkettenactie Zwolle. Ruim 200 vrijwilligers hadden zich verzameld op de locatie van de voedselbank in Zwolle om 2100 feestdozen in te pakken.

Afgelopen weekend zijn er 43.000 boodschappen producten ingezameld bij de Jumbo’s en Albert Heijn Supermarkten in Zwolle. Een recordopbrengst stelt Jan de Beer, organisator van de Kerstpakkettenactie. “Je kunt zeggen dat heel Zwolle meedoet
We hebben zo’n 41.000 huishoudens in Zwolle. Dus ieder huishouden heeft wel wat gegeven. Een stad als Zwolle is hierin hartverwarmend”.

Het inpakken zelf was goed voorbereid. In het weekend was al begonnen met het sorteren van de producten naar soort. Dinsdagavond is proefgedraaid met het inpakken van de pakketten. Met wat rekenwerk bleek dat er 6,6 seconden per pakket nodig was om het te vullen. Volgens de Beer moest het daarom ook geen probleem zijn om rond 22:00 uur woensdagavond alles klaar te hebben. ” Dat moet ook , want het zijn allemaal vrijwilligers en daar kun je niet alle tijd van vragen”.

De pakketten gaan naar vele organisaties in Zwolle die zich bezig houden met sociale minima. De Voedselbank en de Daklozenopvang de Herberg krijgen een groot deel. Maar ook Humanitas, Kadera en de Kern zijn hulpinstanties die de pakketten ophalen om ze voor de kerst te verspreiden onder hun cliënten.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button