Programma'sVoorpaginaWinter Zwolle

Kerstmarkt op plek met historie

Zwolle- Rondstruinen langs kraampjes op de plek waar twee jaar geleden nog een verlaten ‘spookhuis’ stond. Brasserie de Hofvlietvilla was vandaag gastheer voor talrijke kerstmarkt kraampjes waar allerlei smaakvolle lekkernijen en mooie kerstartikelen konden worden gekocht. Binnen in de gerenoveerde Hofvlietvilla was de betoverende kerstsfeer voelbaar aanwezig. Met mooi uitzicht op het water en de historische binnenstad.

Het karakteristieke pand aan de stadsgracht is in juli 2015 getransformeerd tot Brasserie Hofvlietvilla. Daarvoor heeft de villa jarenlang leeggestaan. Uiteindelijk hebben de

Hofvlietvilla voor de renovatie - Foto uit 2014
Hofvlietvilla voor de renovatie – Foto uit 2014

gemeente en de provincie zich in 2014 over het verpauperde huis ontfermd en is de buitenkant helemaal opgeknapt. Vervolgens heeft Ton Kolman van de brasserie een serre en keuken laten  aanbouwen waarna de zaak midden vorig jaar open kon.

Uitzichtpunt

Nu is de Villa een mooi uitzichtpunt voor allerlei activiteiten op en aan de stadsgracht en ligt het op de looproute naar de nieuwe Pathé bioscoop die aanstaande dinsdag officieel wordt geopend.

Hofvlietvilla Kerstmenu

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button