Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerstbomenactie levert 11.170 bomen op

Zwolle – Zwolse kinderen hebben dit jaar 11.170 kerstbomen ingeleverd tijdens de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst’. Dat is meer dan in 2020, toen de actie 9.641 bomen opleverde. Een medewerker van de ROVA die vorige week in Zwolle-Zuid stond bij de inzameling vermoedde dat het enorme aantal ingeleverde kerstbomen verklaard kon worden door de lockdown. Hierdoor hoeven kinderen niet naar school en hebben ze meer tijd om buiten te zijn en dus mee te doen aan de kerstbomenactie.

De afgelopen twee woensdagen konden kinderen tot en met 15 jaar op verschillende locaties in Zwolle kerstbomen inleveren. Voor elke ingeleverde kerstboom kregen ze € 0,20 én een stempel op hun stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Verwerkt tot compost

Het was de 33e keer dat de kerstbomenactie plaatsvond. Hiermee voorkomen de gemeente en ROVA dat men de bomen na gebruik op straat verbrandt of dat ze als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen verwerkt men tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button