Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerst speel je samen 2018 met Esther Groenenberg

Zwolle – Op zondag 16 december 2018 organiseert Dubbelgreep de 3e editie van Kerst speel je Samen, hét kerstmeespeel- en meezingconcert in de Zwolse Grote Kerk. Kerst speel je Samen is een groot meespeelorkest en koor. Dit jaar zijn zelfs twee koren: een jeugdkoor onder leiding van Eline Geerdink en een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder onder leiding van Maria Bloem. Special guest bij deze editie van Kerst speel je Samen is Esther Groenenberg.

Video: Opname Kerst Speel Je Samen 2017

Iedereen die van muziek en kerstliedjes houdt kan meedoen: jong of oud, beginner of gevorderd, de muziek is ongeveer een maand van te voren beschikbaar. Op zondag 16 december wordt in de ochtend gerepeteerd en aan het begin van de middag is een afsluitend concert. De deelnemersbijdrage is €5,-.

Aanmelden Kerst Speel Je Samen

Gitaar

Bij elke editie van het project staat één instrument extra in de schijnwerpers, dit jaar is dat de gitaar. Gitaristen die zich aanmelden kunnen meedoen met een, door de bekende Zwolse gitariste Saskia Spinder, speciaal voor dit project voor gitaarorkest gearrangeerd muziekstuk. Onder leiding van Saskia wordt, voorafgaand aan de projectdag het prachtige stuk, ‘Ring Christmas Bells’ van Mykola Leontovich, ingestudeerd tijdens een aantal repetities op de vrijdagen 16 en 30 november en 14 december. Gitaristen die hier aan mee willen doen kunnen een mail sturen naar saskia@dubbelgreep.nl. Ook als je nog niet zo lang gitaar speelt, kun je meedoen: voor ieder is er een geschikte partij. De repetitielocatie wordt na de herfstvakantie bekend gemaakt

Kerst speel je samen

Met het motto ‘Kerst speel je samen’ wil Dubbelgreep benadrukken dat de advents- en kerstperiode zich bij uitstek lenen om samen te zijn met anderen. En wat is er dan mooier dan samen muziek te maken en advent en kerst zo samen te beleven. Met familie (bijvoorbeeld een kleinkind met zijn/haar opa of oma), met straatgenoten, met klasgenoten of gewoon met anderen die ook muziek maken. Dit is een evenement voor iedereen die van muziek(maken) houdt. Iedereen die een (akoestisch) blaas- of strijkinstrument speelt of zingt, is welkom. Ook is er ruimte voor ca. 15 jonge pianisten, dankzij de firma de Graaf die enkele piano’s zal plaatsen en stemmen. In 2016 waren er bijna 150 deelnemers en in 2017 waren dat er 200.

Subsidies

Kerst speel je Samen 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van Stichting Het Hervormd Weeshuis, Fonds Amateurkunst Zwolle en VSBfonds.

‘Adventmitspielkonzert’ te Keulen In navolging van het ‘Adventmitspielkonzert’ dat sinds 2010 in de Dom te Keulen plaatsvindt, heeft Dubbelgreep in 2016 voor de eerste keer ‘Kerst Speel Je Samen’ in Zwolle georganiseerd. Al acht jaar komen ieder jaar in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen in de Keulse Dom om samen te musiceren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button