Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Zwolle – De kerken in Zwolle en omgeving worden opgeroepen om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. Het Podium van Kerken doet deze oproep naar alle kerken en kloosters, in navolging van een landelijke oproep.

De bedoeling is om in plaats van vuurwerk de kerkklokken te laten luiden. Niet dat de kerkklokken het vuurwerk kunnen vervangen. Wel kunnen de luidende klokken zorgen voor een gemeenschapsgevoel, saamhorigheid en verbinding.

Tegelijk vertellen de klokken ook de boodschap van verder gaan, we komen uit deze crisis. Zo vertellen de luidende klokken ook het verhaal van hoop, licht aan de horizon. Of je nu religieus bent of niet, luidende klokken verbinden.

De Peperbus heeft al aangegeven mee te willen doen bij een landelijke oproep.

Bert Dijkink van het klokkenluidersgilde Zwolle geeft aan dat ook tijdens de eerste lockdown de Peperbus elke woensdagavond ter bemoediging geluid heeft. “ Dat werd zeer gewaardeerd “ volgens Dijkink.

Het Podium van Kerken hoopt dat vele kerken in Zwolle en omgeving mee gaan doen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button