EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kentekenregistratie project Zwolse auto’s eerst van de baan

Zwolle – Verkeers wethouder Philip van As heeft het omstreden kentekenregistratieproject in Zwolle per direct stopgezet. Er was te veel ophef over in de sociale media en in de politiek in verband met schending van de privacy.

Brief naar spitsrijders

Aankomende maand zouden, op 9 wegen in Zwolle en Kampen, de kentekens van automobilisten worden geregistreerd met camera’s. De op camera vastgelegde spitsrijders moesten uit de auto op de fiets. Dit om de spits te ontlasten. Aan de hand van de kentekens kon het project de adressen opzoeken en deze mensen een brief sturen. De tijdelijke mobiele camera’s staan inmiddels op de toegangswegen naar de stad.

Schending privacy

De registratie van de kentekens en het verzenden van de brieven stuitte op veel verzet bij de burgers. Ook waren er kamervragen op handen. De D66 Fractie in Zwolle noemde het project maandagavond een schending van de privacy en inbreuk op de keuzevrijheid van mensen.

Project eerst gestopt

De wethouder meldde gisteravond dat het project eerst stop is gezet. ‘Er worden geen opnames gemaakt met de al geplaatste camera’s. meldde Van As: ‘Ik wist er niks van’. Hij gaat nu in overleg om te kijken of het doel de middelen heiligt en dit dus de juiste aanpak is om mensen op de fiets te krijgen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button