Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kentekenparkeren voor vergunninghouders in Zwolle per 1 juni 2016 ingevoerd

Zwolle – Met ingang van woensdag 1 juni 2016 wordt kentekenparkeren voor vergunninghouders ingevoerd. Dit betekent dat de registratie van een parkeervergunning en de controle hiervan voortaan via het kenteken van de auto verloopt. De huidige barcodepas komt te vervallen. Via het nieuwe digitale parkeerloket op www.zwolle.nl/parkeerloket kan men zelf een parkeervergunning wijzigen, stopzetten en eventueel een nieuwe parkeervergunning aanvragen. De aanvrager kan online – met DigiD voor bewoners en E-Herkenning voor ondernemers/instellingen- ook de status van een aanvraag zien.

“Na het kentekenparkeren voor bezoekers, voert de gemeente dit kentekensysteem nu ook in voor vergunninghouders. De aanvraag van een vergunning gebeurt digitaal en is daarmee een stuk sneller en efficienter”, aldus wethouder Filip van As. Inwoners en ondernemers/instellingen kunnen parkeervergunningen en andere parkeerproducten op basis van een kenteken, snel en op elk moment van de dag, online bij de gemeente Zwolle aanvragen.

Bezoeker aan- en/of afmelden

Bij de bezoekersvergunningen komt de fysieke bezoekerspas (barcodepas) te vervallen en deze hoeft dus niet meer in de auto van de bezoeker gelegd te worden. De handhaving vindt vanaf 1 juni plaats op kenteken. Dit betekent dat een kenteken van een bezoeker moet worden aan- en afgemeld in plaats van dat een bezoekerspas wordt aan- en afgemeld. Een kenteken van een bezoeker kan gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week, aan- en afgemeld worden met de smartphone en via de website. Mensen zonder internetaansluiting of smartphone kunnen hun bezoek telefonisch aan- en afmelden waarvoor € 0,10 per minuut beltarief geldt. Deze krijgen een medewerker van de gemeente aan de lijn die het kenteken van de bezoeker aan- en/of afmeldt.

Bij parkeerautomaten

Betaald parkeren in Zwolle is sinds januari 2016 veranderd door de invoering van kentekenparkeren en cashless parkeren. Sinds de invoering voert een bezoeker bij de parkeerautomaat zijn of haar kenteken in en kan na betaling direct zijn of haar weg vervolgen. Een bonnetje achter de voorruit is hiermee niet meer noodzakelijk. Invoering van het kenteken en cashless parkeren past in de gemeentelijke wens om steeds meer diensten vlot en digitaal af te handelen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren