PolitiekPolitiek & OpinieRadioVoorpagina

Kennismaking met Dorrit de Jong, wethouder Zwolle

Zwolle – Hoewel ze ook op de verkiezingslijst voor de Tweede Kamer staat is het zéker niet de bedoeling dat Dorrit de Jong (GroenLinks) snel Zwolle weer inruilt voor een carrière in Den Haag. “Ik blijf zeker het komende jaar hier nog wethouder. En als het aan mij ligt ook in de periode daarna,” zo zei ze dinsdagmiddag op Radio Focus. De Jong volgde in januari Klaas Sloots op, die naar Stadskanaal vertrok om daar burgemeester te worden.

Ze is zich nog volop aan het inlezen en inwerken, een hele klus want naast de financiën is ze onder andere ook verantwoordelijk voor een gedeelte van het WMO-beleid, diversiteit en welzijn. En dan moet ze ook de stad nog leren kennen. Toch vond ze een uur lang de tijd om aan te schuiven in de studio van Radio Focus. Behalve over haar werk als wethouder, ging het ook over Dorrit de Jong zelf. Hoe verliep haar carrière tot aan de stap naar Zwolle. Het hele interview – inclusief de muziek die ze zelf meebracht – is hierboven terug te beluisteren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button