112 nieuwsKamperpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kat gered bij woningbrand Kamperpoort

Foto's © Peter Denekamp / video © Hugo Janssen

Zwolle – De brandweer heeft zondagmiddag een kat uit een woning aan de Hoogstraat in de wijk Kamperpoort gered. De woning kwam vol rook te staan door een klein brandje veroorzaakt door een windlicht. Een brandweerman raakte lichtgewond.

Rond kwart over vier ontdekte de bewoonster dat haar woning vol rook stond. De gealarmeerde brandweer had het brandje snel onder controle. De boosdoener bleek een lantaarn met een brandend waxinelichtje. De brandweer slaagde er in om een kat uit de rokerige woning te redden. Het dier werd tijdelijk in een politiewagen opgevangen.

De kat kroop vervolgens onder het dashboard van de politiewagen. De brandweer moest er aan te pas komen om de boze kat weer uit de politiewagen te krijgen. Met de nodige moeite lukte het uiteindelijk om de kat te vangen. De brandweerman raakte hierbij lichtgewond, onder meer aan zijn duim. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button