112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Karpers mogen van rechter in Koperen Plas blijven

Zwolle – De karpers blijven in de Koperen Plas. Dat oordeelt de kort gedingrechter van de rechtbank Overijssel. De rechter wijst daarmee het verzoek af om eerder uitgezette karpers uit de vijver te laten halen.

Een adviesbureau op het gebied van vissen eiste dit, nadat er onenigheid was ontstaan over de overeenkomst tussen de Koperen Plas B.V. en dat bureau. De Koperen Plas is een in april 2016 geopend betaalwater voor forel- en karpervissers bij de Koperen Hoogte aan de A28.

De eisende partij, een organisatiebureau, had naar haar idee een 3 jarige overeenkomst afgesloten met de Koperen Plas B.V. waarbij deze laatste dit jaar 100 levende spiegelkarpers zou afnemen bij een door het organisatiebureau aangewezen karperkweker. Volgens de concept-afspraken verplichtte De Koperen Plas zich ook om in de jaren 2017 en 2018 vis af te nemen bij deze kweker.
De Koperen Plas heeft echter rechtstreeks een overeenkomst gesloten met deze karperkweker voor afname van 190 spiegelkarpers uitsluitend voor dit jaar. De meerjarige conceptovereenkomst die ook niet was ondertekend is daarmee nooit tot stand gekomen.

De 190 spiegels zijn ook daadwerkelijk geleverd. Dit geheel tegen het advies van het vis organisatiebureau in die stelde dat er in het eerste jaar maximaal 100 vissen konden worden uitgezet.

De rechter oordeelde dat de concept-overeenkomst met daaruit voortvloeiende verplichtingen nooit tot stand is gekomen. De eis van het organisatie bureau om de 90, teveel uitgezette, vissen er dan maar weer uit te halen, ving bot. Volgens de rechter was het ook niet vast te stellen welke en hoeveel karpers er uit de voormalige zandput langs de A28 zouden moeten worden gehaald.

karper2

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button