Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kappers en rijscholen weer aan de slag; winkelen in tijdslots

Zwolle – Vanaf volgende week woensdag gaat een stukje Nederland weer van het slot af. Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen mogen hun zaak weer open doen. Ook rijles is vanaf die datum weer mogelijk. En mochten we al via click & collect weer naar de winkel, vanaf woensdag 3 maart komt daar het winkelen op afspraak binnen tijdslots bij.

Kappers

Mensen met contactberoepen, zoals kappers en masseurs, mogen vanaf 3 maart hun beroep weer uitoefenen. Reserveren en registratie is verplicht, en er moet een check zijn op klachten. Daarbij is het belangrijk om een mondkapje te dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Rij-instructeurs

De verruiming geldt ook voor rij-instructeurs. Dit betekent dat mensen vanaf 3 maart weer rijles kunnen volgen en iedereen het praktijkexamen kan doen. Beroepsmatige leerlingen kunnen ook weer theorie-examen doen, voor de niet-beroepsmatige leerlingen wordt nog uitgewerkt hoe dit ook zo snel mogelijk weer op een veilige manier mogelijk kan worden gemaakt.

Verder gelden natuurlijk de hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Sekswerkers mogen hun beroep nog niet uitoefenen.

Winkelen op afspraak

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Met name voor de kleinere winkels biedt dit mogelijk enige uitkomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button