EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kappers doen massaal lichten aan als protest

Zwolle – Kappers in Nederland zijn het zat. Kappersalons zijn al drie maanden gesloten. Uit protest was er een landelijke actie bedacht om alle lichten op 18 februari tussen 6 en 8 uur ’s avonds aan te houden. Kappers in Zwolle deden ook mee, waaronder ook kapperszaak Your Hairworld.

Veel kappers hebben financiële problemen en hebben het lastig. Door de lichten aan te zetten hopen de kappersbedrijven zich gehoord te maken. “De lichten in de zaak gaan zeker aan,” aldus Ozlem Ekici, kapster bij Your Hairworld. “De kappers geven aan dat ze eigenlijk weer open willen.”

Financiële steun

Kapperszaken zitten gemiddeld al drie maanden dicht. Volgens het kabinet zou er een steun komen voor de haarsalons.  “Het personeel wordt voor 80% doorbetaald. We hebben in februari ook de financiële steun aangevraagd, dus het is even afwachten wanneer we dat gaan krijgen,” vertelt Ekici. “We zijn ook van zes personeelsleden naar twee gegaan. We merken dan toch dat we gekrompen zijn.”

“Alle kosten gaan helaas door. Dan heb je de huur van je zaak, maar ook de huur van je huis. We hebben nog een lieve huisbaas die ons korting geeft, dus daar zijn we erg dankbaar voor,” legt de kapster uit. “Als ondernemer heb je twee keuzes. Of ondergaan, of open gaan.”

Your Hairwold hoopt dat zowel hun zaak als andere zaken door de moeilijke tijd komen. “Voor alle ondernemers, tegen jullie wil ik dit zeggen: we zijn niet voor niets ondernemers, we kunnen dit en we gaan ervoor. Maar ze mogen ons niet vergeten.”

Wanneer kapperszaken de deuren weer mogen openen, is nog onduidelijk. Op 2 maart komt er een nieuwe persconferentie waarin meer duidelijk zal worden. Maar volgens premier Mark Rutte ziet het er niet hoopvol uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button