SportVoetbal

Kansloze Nederlaag voor WVF in IJsselmuiden

Zwolle – Na de goede serie van WVF voor de winterstop in de competitie en goed voetbal in de oefenwedstrijden tijdens de winterstop, werd met de nodige verwachtingen uitgekeken naar de herstart van de competitie, welke vanmiddag begon met de derby in IJsselmuiden tegen IJVV. De ploeg van trainer Herben Visscher werd vooraf als de favoriet gezien, maar kon dat vanmiddag niet waarmaken. Het is geen moment in de wedstrijd geweest en verloor dan ook volkomen verdiend met 4-1 van een strijdend IJVV.

Vanaf de eerste minuut zat de thuisclub er fel op, het won de meeste duels en zorgde ervoor dat Hessel Berends en Willem Bel niet aan de bal kwamen. Daarnaast was WVF erg slordig in de passing en gaf het achterin veel ruimte weg. IJVV kreeg dan ook de beste kansen in de eerste helft en was het aan goed keeperswerk van Mike te Wiele te danken dat IJVV slechts eenmaal wist te scoren. Zo redde Mike met de voet op een inzet van de volledig vrijstaande Pruim, en op een inzet van oud WVF-er Kardag. Diezelfde Kardag omspeelde even later Mike te Wiele om vervolgens over het doel van WVF te schieten. Het bleek uitstel van executie, want in de 36e minuut wist Kardag het net wel te vinden en bracht daarmee de thuisclub op voorsprong 1-0. Dit was ook de ruststand en daar mocht WVF op dat moment blij mee zijn.

Na de rust was de wedstrijd echter al binnen de minuut beslist, uit een vrije trap kopte Roeland de 2-0 binnen. WVF ging wel beter voetballen zonder echt gevaarlijk te worden, daarvoor kreeg het ook niet de mogelijkheden van IJVV, dat er bovenop zat en fel de duels aanging. Bovendien speelde het vaak de lange bal op de snelle buitenspoelers. Zo werd het in de 67e minuut 3-0 uit een voorzet vanaf rechts werkte de ongelukkig spelende Jamiro Oortwijn de bal langs Mike te Wiele in zijn eigen doel. Nog geen minuut later werd het zelfs 4-0 door van den Berg die fraai uit een vrije trap scoorde. Via de ingevallen Sieme ten Broeke, die zijn eerste balcontact tot doelpunt promoveerde nog wel iets terug 4-1. Op de overwinning van YVV viel dan ook niets af te dingen en wellicht heeft WVF zijn slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Volgende week staat de derby tegen SVI op sportpark de Weide Steen op het programma en valt er vast weer het nodige te genieten, want dat de ploeg uit Westenholte goed kan voetballen heeft het dit seizoen meerdere keren laten zien. Genoeg reden en om volgende week getuige te zijn van de stadsderby bij de mooiste club van Zwolle.

IJVV-WVF 4-1 (rust 1-0)