KabelkrantNieuws uit ZwolleWonenZorg & Welzijn

Kamers met Aandacht in Zwolle zoekt meer verhuurders na succesvolle lancering

Zwolle – Na een succesvolle lancering in maart dit jaar, merkt Kamers met Aandacht dat de vraag naar ondersteunende woonruimte voor jongeren in Zwolle toeneemt. Dit project, in samenwerking met de gemeente, helpt jongeren zoals de 19-jarige Emma, die zelfstandig is maar extra aandacht nodig heeft na het verlaten van de jeugdzorg.

Sanja Zijlstra, coördinator voor de regio IJssel-Vecht, benadrukt de dringende behoefte aan meer verhuurders: “We zien een toenemende vraag naar veilige, stabiele woonruimten waar onze jongeren kunnen groeien. Elke extra Kamer met Aandacht kan een leven veranderen.”

Tina(57) is verhuurder en vertelt: “Het geeft me een goed gevoel om iemand zoals Emma te kunnen helpen. Ze is zelfstandig, kookt zelf, en we hebben vaak goede gesprekken samen.” Een gezin met een achtergrond in de zorg zegt: “Het is voor ons een natuurlijke stap om de jongere te helpen. Ze heeft ons net zoveel te bieden als wij haar.”

Met de campagne die de rijksoverheid in augustus start, hoopt Kamers met Aandacht nog meer verhuurders te bereiken.

Verhuurders die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met Sanja Zijlstra via sanja@kamersmetaandacht.nl of 0681661536

Website kamers met aandacht

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren