CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kabinet besluit volgende week definitief over nieuwe versoepelingen

Zwolle – Pas op het moment dat het Kabinet de zekerheid heeft dat de daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus doorzet, zal een beslissing worden genomen over verdere versoepelingen. Ingewijden meldden maandagmiddag aan de NOS dat hier pas volgende week maandag definitief een besluit over valt.

Hoewel het Kabinet de tijd eigenlijk al rijp vindt voor ‘stap twee’ in het heropeningsplan van de Nederlandse samenleving, besloten de bewindslieden de beslissing uit te stellen met één week. Met name het slechts marginaal gedaalde aantal ziekenhuisopnames zou hier de reden voor zijn.

Met ‘stap twee’ kunnen de zogenoemde doorstroomlocaties buiten, zoals pretparken en dierentuinen, hun deuren onder voorwaarden weer openen. Ook binnenzwembaden en sportscholen zouden dan weer open kunnen. Daarnaast zouden de terrassen open mogen van 07.00 tot 20.00 uur en worden enkele negatieve reisadviezen opgeheven.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van volksgezondheid geven dinsdagavond weer een persconferentie, waarin deze nieuwe ontwikkelingen ten tafel gaan komen. Als het Kabinet ruimte ziet om te versoepelen, dan gaan deze in vanaf volgende week dinsdag of woensdag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button