PEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle ruim langs SC Cambuur

Zwolle – In een besloten oefenduel heeft PEC Zwolle afgerekend met SC Cambuur. De Friezen werden met 4-1 verslagen. De Zwolse doelpunten kwamen op naam van Illias Bel Hassani (twee), Stanley Elbers en Dennis Johnsen.

PEC Zwolle had het in de openingsfase knap lastig met Cambuur. De gasten kregen drie aardige mogelijkheden om te scoren in de eerste twintig minuten, maar slaagden daar niet in. Aan de andere kant had Vito van Crooij een enorme mogelijkheid, maar voor een leeg doel schoot hij in het zijnet. SC Cambuur kwam vlak daarna alsnog op voorsprong via Robert Muhren. Voor de thuisploeg was dit het sein om een tandje bij te schakelen. Vlak voor rust leverde dat twee fraaie doelpunten op. Illias Bel Hassani schoot, na een vlotlopende Zwolse aanval, de bal in de kruising: 1-1. Vlak daarna werd het via opnieuw Bel Hassani ook 2-1. Clint Leemans stuurde Dennis Johnsen diep, die de bal op het hoofd van Lennart Thy legde. De Duitse spits kopte de bal naar Bel Hassani, die binnenkopte.

Direct na rust was het Cambuur dat gevaarlijk werd. Erik Schouten kreeg de bal, uit een hoekschop, op de paal. Daarna was het met de Friese dadendrang wel gedaan en kwamen de Blauwvingers veel beter in het spel. Zo kon Bel Hassani aanleggen voor zijn derde doelpunt, maar die bal ging voorlangs. Halverwege de tweede helft breidde PEC de voorsprong uit naar 3-1. Invaller Stanley Elbers, die net als Rick Dekker na de rust zijn opwachting mocht maken, schoot de bal binnen op aangeven van Bel Hassani. Ook Dennis Johnsen pikte een doelpunt mee, een kwartier voor tijd schoot hij de bal na een counter keihard in de bovenhoek. In de slotfase had Johnsen nog een enorme mogelijkheid op zijn tweede doelpunt, terwijl Zian Flemming de bal via de Cambuur-goalie op de paal schoot.

Volgende week zaterdag oefent PEC Zwolle nogmaals in het MAC3PARK stadion. Om half acht ’s avonds wordt er afgetrapt tegen Asteras Tripolos. Deze wedstrijd is toegankelijk, de kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

PEC Zwolle – SC Cambuur 4-1 (2-1).
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
PEC Zwolle: Zetterer, Hamer (85. Kersten), Reijnen, Nakayama, Paal (61. Van Wermerskerken), Clement (80. Huiberts), Leemans (46. Dekker), Bel Hassani, Van Crooij (46. Elbers), Thy (72. Flemming) en Johnsen.
SC Cambuur: Bos, Van Deelen, Schouten, Van der Kaap, Sambissa (61. Bangura), Jacobs, Akoy (61. Bouwman), Maulun, Paulissen, Muhren (70. Korte) en Robertha.
18. Muhren 0-1
38. Bel Hassani 1-1
39. Bel Hassani 2-1
68. Elbers 3-1