112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Justitieminister Sint Maarten bezoekt PI Zwolle

Zwolle – De minister van Justitie van Sint Maarten, Anna E. Richardson, heeft dinsdag 21 september een werkbezoek gebracht aan de penitentiaire inrichtingen in Zwolle en Almelo. In Sint Maarten wordt in het kader van hervormingen binnen het gevangeniswezen, met Nederlandse (financiële) steun, een nieuwe gevangenis gebouwd.

De justitieminister van Sint Maarten was ’s middags te gast in PI Zwolle. “Haar aandacht ging specifiek uit naar het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC)”, zegt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Marieke Verhoef van PI Zwolle. “Naast onze inrichting hebben ook PI Haaglanden, PI Vught en JC Zaanstad een dergelijke afdeling. In een PPC wordt in een beveiligde setting zorg verleend aan gedetineerden met ernstige psychische problemen en psychiatrische stoornissen.” Penitentiaire inrichting Zwolle biedt plaats aan 350 gedetineerden, waaronder 146 binnen het PPC.

’s Ochtends had de minister een kijkje genomen in PI Almelo, onder andere op de afdeling EZV, de extra zorg voorziening. “Een dergelijke afdeling, voor kwetsbare gedetineerden, bestaat in Sint Maarten niet”, vertelt vestigingsdirecteur Ton Golstein van PI Almelo, die het bezoek begeleidde. “We hebben haar eveneens ons Huis van Herstel laten zien, waar gedetineerden uit de regio in een minder beveiligde setting de laatste fase van hun detentie doorbrengen en extra zorg en aandacht krijgen, zodat ze weer volwaardig deel uit kunnen maken van de samenleving. Ook heeft de minister een rondleiding gehad in de Fabriek, het leer- en werkbedrijf van PI Almelo.”

Tijdens haar bezoek deze week aan Nederland zal minister Anna E. Richardson zich eveneens laten informeren over de opzet van jeugdzorg en jongerendetentie in ons land. Hiervoor zal ze onder andere een bezoek brengen aan een justitiële jeugdinrichting, de jeugdbescherming en een crisisopvang voor meisjes.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button