Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Jumpin’ Jack Flash’ onder de in mist gehulde Peperbus

Zwolle – Wie zondagmiddag dacht om even in alle rust te kunnen genieten van het flinterdunne laagje sneeuw in de Zwolse binnenstad kwam bedrogen uit. De snoeiharde rockmuziek was al te horen op de Pannekoekendijk maar ook halverwege de Melkmarkt. Als je niet beter zou weten dacht je dat de Rolling Stones in Zwolle waren neergestreken.

Guerilla show

De band Stones Sessions had besloten om Zwolle wakker te beuken met een guerilla show. Om kwart over één knalden de eerste klanken van “Jumpin’ Jack Flash” uit de versterkers op het Rodetorenplein. De drummer zetelde op een aanhangwagen achter de tourbus terwijl de rest van de band uitkeek op de in mist gehulde Peperbus.

Zanger Jeffrey Hendriks had verwacht dat de politie snel een einde aan het spektakel zou maken. Niets was minder waar, de Zwolse sterke arm was er al binnen enkele minuten. De agenten vertrokken weer net zo snel als ze gekomen waren.

Ondertussen stroomde er ook steeds meer publiek toe. “We moesten gewoon even snel extra Stones nummers erbij bedenken die we hier nog konden spelen. We hadden niet verwacht lang te mogen spelen zonder vergunning. Nu moesten we het optreden afbreken om kwart over twee omdat we straks nog een echt concert moeten geven.”

Hedon

De band verkocht in hoog tempo kaarten voor hun optreden op 4 januari in Hedon. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Logisch, omdat je wel iets in huis moet hebben om een swingende menigte Zwollenaren ruim een uur in de venijnige kou in de greep te houden met een heus gedoogconcert.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren