Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jules Deelder met clubtour naar Zwolle

Op 26 maart komt Jules Deelder, nachtburgemeester van Rotterdam, naar Zwolle met zijn clubtour Deeldelirium. Het optreden vindt plaats in het Theater Young Ones. De Partij voor Cultuur (PVC) en de Nachtburgemeester van Zwolle Jeroen van Doornik hebben het optreden voor Zwolle geregeld. Ze doen dit geheel in eigen beheer.

Martijn van Hese zegt het volgende over het op de agenda zetten van de Clubtour voor Zwolle:  “Onze Zwolse Nachtburgemeester zou natuurlijk compleet ongeloofwaardig zijn als Deelder onze stad enkel voorbij zou rijden. Dus hebben we besloten om Deeldelirium in samenwerking met Theater Young Ones in eigen beheer naar onze stad te brengen. Tegen kostprijs, nergens is het kaartje voor deze clubtour zo goedkoop. We willen er namelijk niks aan verdienen.”

Nachtburgemeester Van Doornik is ook in zijn nopjes: “We staan zelf, persoonlijk, garant voor de gage van de Deeldeliers, maar dat risico nemen we van harte! We verwachten een grote aanloop. In Theater Young Ones passen zo’n tweehonderdvijftig mensen. Ik ga mijn best doen om dat vol te krijgen. Van de Nachtburgemeesters uit Groningen en Nijmegen heb ik al gehoord dat ze zullen komen. 26 maart is het FEEST! Dat mag je niet missen.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button