Entertainment nieuwsVoorpagina

Jubileumeditie Smartlappenfestival binnen uur uitverkocht

Zwolle – De kaarten voor de jubileumeditie van het Zwolse Smartlappenfestival zijn zaterdagmiddag binnen een uur uitverkocht. Het festival dat 5 november plaatsvindt, verhuist daarom eenmalig naar theater De Spiegel.

Omdat veel mensen nog kaarten wilden, is vanmiddag na spoedberaad met Zwolse theaters besloten om de 25e jaargang van het festival te vieren in De Spiegel. “Een lastig besluit, want het smartlappenfestival hoort echt thuis in Odeon, maar om nu meer dan honderd mensen te moeten teleurstellen, konden we ook niet over ons hart verkrijgen”, kijkt de organisatie terug op een drukke en gezellige kaartverkoopmiddag.

Alle kaarten worden omgeboekt

In Odeon passen zo’n 450 mensen, in De Spiegel ongeveer 900. Iedereen die al kaarten voor 5 november heeft bemachtigd, krijgt vanzelf bericht over het omboeken van de kaarten naar De Spiegel. Van de mensen die vanmiddag zonder kaarten huiswaarts keerden, is naam, telefoonnummer en e-mailadres genoteerd. Voor hen worden stoelen in De Spiegel gereserveerd.

Plaats op wachtlijst voor zekerheid

Voor wie het smartlappenfestijn op 5 november niet wil missen: totdat de extra kaartverkoop start, is aanmelden voor de wachtlijst mogelijk. Deze is te vinden op www.zwolsetheaters.nl, zoekterm: ‘smartlappenfestival’. De kans om kaarten te bemachtigen is op deze manier het grootst. “Het is allemaal wat extra geregel, maar we hopen op deze manier een unieke jubileumeditie te vieren met zoveel mogelijk mensen.”

Winnaarseditie met dertien oud-winnaars

Dertien oud-winnaars van het Smartlappenfestival strijden op zaterdag 5 november om eeuwige roem en de titel Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle. Winnaars van het eerste uur komen langs en ook winnaars van de laatste jaren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button