Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Jongerenactie tegen Jeugdloon in Vier Jaargetijden

Maandagavond wordt in café de 4 Jaargetijden aan de Melkmarkt in Zwolle actie gevoerd tegen het bestaan van het jeugdloon. Jongeren van de jongerenafdeling ROOD van het SP gaan in het café een half biertje te bestellen. Zij doen dit als statement omdat ze zelf immers zelf ook maar de helft betaald krijgen voor hun werk.

ROOD-coordinator Simon Zandvliet: ‘Het valt niet uit te leggen dat jongeren voor hetzelfde werk maar de helft betaald krijgen. Maandagavond beginnen we aan de campagne in Zwolle om daar iets aan te veranderen. Wij houden niet op tot jongeren gelijke beloning krijgen voor hetzelfde werk.’

De jongeren strijden voor een volwassen minimumloon vanaf 18 jaar. Ze vinden dat jongeren, door het bestaan van het -veel lagere- jeugdloon, ook als ze fulltime werken, niet kunnen leven van hun inkomsten. Ze doen daarbij hetzelfde werk als oudere collega’s, maar krijgen daar veel minder voor betaald.

De actie is een initiatie van Young & United van het FNV en ROOD Zwolle heeft hiervoor in Zwolle een actiegroep helpen oprichten.

Young and United FNV

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button