112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle-Zuid

Jongen gewond na ongeval met elektrische éénwieler

Zwolle – Een jongen is dinsdag gewond geraakt na een ongeval met een elektrische éénwieler in Zwolle-Zuid.

De jongen reed rond negen uur ’s ochtends op een elektrische éénwieler op de Forelkolk toen hij ten val kwam. Hij raakte hierbij onder meer gewond aan zijn rug. De jongeman is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De oorzaak van de valpartij is onbekend.

Niet toegelaten op openbare weg

Elektrische éénwielers zijn niet toegelaten op de openbare weg. “Omdat er voor dergelijk voertuigen in de wet geen categorie bestaat kan er ook geen kentekenplaat worden afgegegeven,” aldus een politiewoordvoerder. “Je mag er zelfs niet meer op de stoep rijden omdat het ook openbare weg is.” Ook is een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten onmogelijk voor bestuurders van de elektrische éénwielers.

De elektrische éénwieler gaat mee in de ambulance.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button