Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Jonathan van Marle naar Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft met het vastleggen van Jonathan van Marle een ervaren centrumspits met veel scorend vermogen toegevoegd aan haar eerste selectie voor het komende voetbalseizoen 2019-2020.

“Berkum is een club met ambitie en dat spreekt mij aan,” zegt hij over zijn overstap. “Ik ben enthousiast geworden door de gesprekken met de club, Berkum wil dezelfde kant op als ik. Bovendien heb ik nu al goed contact met een aantal Berkum-spelers.”

De nu 28-jarige aanvaller komt momenteel voor het zesde seizoen uit voorhoofdklasser WHC uit Wezep en voetbalde daarvóór vijf jaar in de hoofdmacht van KHC in zijn woonplaats Kampen. Van Marle speelt niet alleen in de ‘punt’ van de aanval, maar kan ook als aanvallende middenvelder goed uit de voeten. Hij is balvast, kopsterk en tweebenig en was de afgelopen jaren altijd goed voor een seizoensproductie van zo’n 15 goals. Halverwege het huidige seizoen staat zijn totaal bij WHC nu al weer op negen competitiedoelpunten.

Behalve deze versterking hebben nog weer zes spelers van de huidige hoofdselectie toegezegd ook komend seizoen voor Berkum te zullen spelen. Het gaat daarbij om Björn Bakker, Silvan Kersbergen, Thom Kooke, Niek Telgen, Felix Noordberger en keeper Huib Veurink, waarbij de laatste zich zelfs voor twee jaar heeft verbonden. Met diverse andere selectiespelers wordt nog gesproken. Eerder zegden al vijf andere spelers van de hoofdselectie toe hun verblijf bij Berkum te verlengen.

Daar staat tegenover dat vier spelers na het einde van het huidige seizoen zullen vertrekken bij de Zwolse hoofdklasser. Keeper Dominic van Hoof, nu bezig aan zijn vierde Berkum-jaar, gaat dan weg en hetzelfde geldt voor verdediger Rico Wolven en de aanvallers Yannick Kaluzi en Andrej Piljic, die alle drie na één Berkum-seizoen afscheid zullen nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button