BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Joke Eikenaar presenteert nieuw boek bij Waanders

Zwolle – Kinderboekenschrijfster Joke Eikenaar las woensdag voor uit haar nieuwe boek ‘De Vloek van Voorst’. Ook signeerde ze haar boeken bij Waanders in de Broeren.

Het boek speelt zich af in het Zwolle van de veertiende eeuw. In het jaar 1361 stond aan de rand van een  moeras bij Zwolle het machtige kasteel de Stins van Voorst van roofridder Zweder, de schrik van de omgeving. Daar gevaarlijk dichtbij was ook de ontmoetingsplek van de vijftienjarige geitenhoedster Meike en de dertienjarige rijkeluiszoon Jorrik, die ondanks het standsverschil vrienden waren. Zweder van Voorst onderdrukte de bevolking en plunderde waar hij kon.

De spanningen tussen de roofridder en de stad Zwolle liepen zo hoog op, dat bisschop Jan van Arkel, machthebber in het gebied, besloot de ongehoorzame ridder aan te pakken. Toen Zweder dat in de gaten kreeg, stak hij woedend en gefrustreerd een deel van Zwolle in brand. Een brand die meer verwoestte dan alleen wat huizen. De oorlog die volgde zoog langzaamaan iedereen mee. Ook Jorrik en Meike, die door omstandigheden ieder hun eigen strijd moeten strijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button