PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

John van ’t Schip nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle

Zwolle – Oud voetbalinternational John van ’t Schip wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Dit heeft bestuursvoorzitter Adriaan Visser zojuist officieel bekend gemaakt. De opvolger van Ron Jans heeft een contract voor twee seizoenen aangeboden gekregen.

John past beste in profiel

Voorzitter Adriaan Visser is enthousiast over de komst van oud-international Van ’t Schip: ,,Nadat Ron in de winterstop had aangegeven zijn contract niet te verlengen, hebben we als club de tijd genomen om onze huidige structuur kritisch onder de loep te nemen. Wat gaat goed? Waar kunnen we nog winst behalen? Dat soort vragen werden intern besproken. Toen we de gewenste structuur en het profiel voor de nieuwe hoofdtrainer/coach duidelijk hadden, kwamen we, na gesprekken te hebben gevoerd met meerdere kandidaten, tot de conclusie dat John het beste in dit profiel past.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp vult aan: ,,John gaat de komende twee jaar leiding geven aan ‘Team Van ’t Schip’. Dit team bestaat naast John zelf uit Dwight Lodeweges, Gert-Peter de Gunst, Jacques Storm en Gerhard Wermink. Huidig assistent-trainer/coach Albert van der Haar gaat zich volledig richten op Jong PEC Zwolle. Met dit team bereiden we ons voor op de instroom in de voetbalpiramide in het seizoen 2018-2019. We zijn er als club van overtuigd dat we met deze invulling van de staf nog dichter bij ons uiteindelijke doel kunnen komen, namelijk een stabiele middenmoter worden, zijn en blijven in de Eredivisie.”

Carrière Van ’t Schip

Van ’t Schip begon in de jaren tachtig zijn voetbalcarrière bij AFC Ajax. In de jaren negentig vertrok de aanvaller naar Genoa in Italië. Hij speelde in totaal 380 competitiewedstrijden, waarin hij veertig keer scoorde. Daarnaast speelde hij 41 interlands en scoorde twee doelpunten.

Na zijn actieve voetbalcarrière was hij jeugd- en assistent-trainer bij Ajax en hoofdtrainer bij FC Twente. Van ’t Schip werd op 2 augustus 2004 aangesteld als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, zijn contract liep tot en met het Europees kampioenschap voetbal in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Hierna keerde hij terug naar Ajax waar hij als assistent trainer samenwerkt met Marco van Basten. Na het vertrek van Van Basten is hij tijdelijk interim trainer om later weer de rol van assistent trainer te vervullen.

Na deze periode vertrekt hij in 2010 naar Australië en via Mexico wederom naar Australië. Hij wordt er uiteindelijk hoofdtrainer van Melbourne City FC. In januari van dit jaar stapte hij op bij Melbourne City omdat hij vanwege privéomstandigheden terug naar Nederland wilde.

Dwight Lodeweges wordt assistent trainer bij de eerste selectie en krijgt bij PEC een centrale rol in de technische organisatie.

Ron Jans - Foto: ©Rick Westerink Fotografie
Ron Jans – Foto: ©Rick Westerink Fotografie

Afscheid Ron Jans

Ron Jans en PEC Zwolle nemen aan het eind van het lopende seizoen afscheid van elkaar. Onlangs gaf de succesvolle trainer aan zijn contract niet te willen verlengen. Daarmee komt er in de zomer van 2017 een einde aan een vruchtbare samenwerking. Met Jans aan het roer won PEC Zwolle in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal, ook debuteerde de club in het Europees voetbal en behaalde het de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button