Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Gemiste kansen en afgekeurde goals doen PEC Zwolle pijn

Zwolle – Vier doelpunten gemaakt, maar geen overwinning op FC Volendam. Drie afgekeurde treffers doen PEC Zwolle pijn in het thuisduel met FC Volendam. Hierdoor blijft het bij 1-1, omdat Volendam de openingstreffer van Davy van den Berg weet te neutraliseren.

Aan Zwolse kansen geen gebrek in de eerste helft. Silvester van der Water heeft na anderhalve minuut al een enorme kans op de openingstreffer, toen Bram van Polen de bal voor hem klaarlegde. De bal belandde echter op de paal. Het was tekenend voor het goede begin van PEC, dat in het eerste half uur via Lennart Thy, Ody Velanas en Davy van den Berg ook zomaar had kunnen scoren. Thy scoorde ook wel vlak voor rust, maar hij werd teruggefloten omdat hij eerder in de aanval in buitenspelpositie meedeed aan het spel.

Sporadisch

De bezoekers uit Volendam waren sporadisch in de buurt van het doel van de weer fitte Jasper Schendelaar. Vivaldo kon bijna binnenglijden na een voorzet vanaf de linkerkant. Dat was het wel wat betreft de aanvalsdrang van de hekkensluiter van de eredivisie. Respectvol werd er overigens in minuut 35 door het hele MAC3PARK stadion geklapt voor een overleden Volendam-supporter, nadat er vooraf ook een minuut stilte werd gehouden voor de overleden oud-bondscoach Kees Rijvers.

Begin tweede helft dacht Filip Krastev met een geplaatst schot de openingstreffer te maken, maar met een handje voorkwam Backhaus dit. Niet lang daarna moest Schendelaar handelend optreden op een inzet van Vivaldo. Het duel kwam daarna volledig los, helemaal toen Davy van den Berg achter de bal mocht staan voor een vrije trap. Vanaf een meter of zeventien schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising: 1-0. Invaller Tollis Velios leek voor 2-0 te zorgen, maar scheidsrechter Van Boekel zag in de aanval een overtreding en keurde het doelpunt af.

Vlak voor tijd

Twintig minuten voor tijd werd het gelijk. Damon Mirani kon uit een hoekschop de bal binnenwerken. Die tegenvaller probeerde PEC nog ongedaan te maken. Het leverde wel nog wel wat gevaarlijke momenten op. Zoals in blessuretijd toen Kaj de Rooj diep werd gestuurd en afgaf op Velanas. Dat leverde alleen een rollertje op. Velios leek daarna alsnog de 2-1 te maken, maar opnieuw werd er buitenspel geconstateerd. Daardoor bleef het bij een gelijkspel.

Volgende week zaterdag reist PEC Zwolle af naar Sittard voor het treffen met Fortuna. Aftrap is om 18.45 uur.

PEC Zwolle – FC Volendam: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 13.560

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Mirani, Plat (FC Volendam)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (56. De Rooij), El Azzouzi, Van den Berg, Krastev (79. Reijnders), Van der Water (56. Velios), Thy, Velanas

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Plat, Mirani, Benamar (65. Karim), Booth, Vivaldo (84. Johnson), Maulun (79. Van Driel), Ould-Chikh, Payne (84. Hoeve), Flint, De Haan