Radio

Johan na 9 jaar weer op het podium in Hedon

voorprogramma door Grey Pants.

 Zwolle – Na ruim 9 jaar treed een van Nederlands best gewaardeerde gitaarbands Johan weer op in Zwols poppodium Hedon. Na het afscheidsconcert in 2009 werd er lange tijd gehoopt op een terugkeer van de formatie rondom Jacob de Greeuw. Het concert zal een dwarsdoorsnede zijn van het oeuvre van de band waarbij alle favorieten door de jaren heen voorbij komen. Voorprogramma zal worden verzorgd door The Grey Pants. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Het moest er van komen, een terugkeer van Johan. Jacob de Greeuw kon niet anders. Er waren te veel stukken, strofen, beelden en geluiden die schreeuwden om in JHN-songs te worden vervat. Z’n oude strijdmakkers Diets Dijkstra en Jeroen Kleijn werden opgetrommeld. Robin Berlijn kwam erbij en Frans Hagenaars ging het op band zetten voor een nieuw album, getiteld Pull Up. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en weten we dat Johan nog altijd mag rekenen op lovende kritieken.

Support: The Grey Pants

Het duo Koorn en Van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Eind juni kwam hun nieuwe plaat uit. De twaalf opgenomen liedjes mijmeren over misplaatste nostalgie, gênante persoonsverwisselingen en kleine ongemakken. De bevlogen spontaniteit en de onderlinge plezier leveren de meest droogkomische, verwarrende en soms ontroerende momentopnamen op; momenten die nu zijn vereeuwigd op band.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button