Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Jeugdteams VV Berkum bezorgen gratis ‘energiebox’ bij bewoners Berkum

Zwolle – Op vrijdagavond hebben jeugdige spelers van VV Berkum zich ingezet voor een duurzame wijk. Ze bezorgden namens Berkum Energieneutraal bij alle woningeigenaren in de wijk een cadeautje: een gratis energiebox, met daarin spullen die je helpen om zuiniger om te gaan met energie.

De actie begon om 18.00 uur. Wethouder Monique Schuttenbeld gaf met Ben Koopman, de voorzitter van Berkum Energieneutraal, letterlijk de aftrap voor de actie. Het vond plaats op het parkeerterrein van de Hoofdhof onder begeleiding van DJ Paul.

Vanaf 18.00 uur verspreidden de voetbalteams zich lopend of per elektrische auto door de wijk. Bij alle koopwoningen werd aangebeld en de energiebox op anderhalve meter afstand aangeboden. Inwoners die niet thuis waren, kunnen hun box vinden bij de buren.

© RTV Focus Zwolle

Energiebox

In de box zit, naast energiebesparende items, informatie over energiezuiniger leven en wat Berkum Energieneutraal hierin kan betekenen. Het doel is om op deze manier bewustwording te creëren en aandacht te vragen voor het project Berkum Energieneutraal.

Naast de energiebox kunnen de bewoners ook bij Berkum Energie terecht voor bijvoorbeeld gratis CV-inregelkits, energiemeters en voor een warmtescan van hun woning.

In het project Berkum Energieneutraal werken enthousiaste wijkbewoners, de Wijkvereniging Berkum, VV Berkum en woningcorporaties samen met de gemeente aan een aardgasvrije toekomst. Deze toekomst lijkt nog ver weg, maar toch kan iedereen nu al beginnen. Gewoon door bewust om te gaan met je energieverbruik en je huis zo goed mogelijk te isoleren. Berkum Energieneutraal helpt bewoners hierbij. Bovendien is Berkum ‘proeftuinwijk’ vanuit het landelijke programma Aardgasvrije Wijken. Momenteel wordt samen met de gemeente gewerkt aan een plan om de toegekende subsidie van 4 miljoen euro slim te besteden aan verduurzaming van de wijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button