EconomieNieuws uit ZwolleRegioVoorpagina

Nog meer ICT’ers nodig in Overijssel en Gelderland Noord

Zwolle – Door de grote vraag naar personeel daalde het aantal WW-uitkeringen in juli licht in Overijssel en Gelderland Noord. Dit komt door de afname in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe; in Twente en Regio Zwolle bleef de WW ongeveer gelijk. De personeelstekorten zijn het grootst in de ICT. Bovendien verwacht UWV in 2024 de sterkste banengroei in deze sector. Door de aanwezigheid van Universiteit Twente is de toename vooral groot in Twente. Er zijn verschillende manieren om de tekorten aan te pakken. De regionale WerkgeversServicepunten helpen werkgevers bij de werving en selectie van personeel.

ICT sterkst groeiende sector in Overijssel en Gelderland Noord

Er werken ruim 20 duizend werknemers in de ICT-sector in Overijssel en Gelderland Noord. UWV verwacht volgend jaar de sterkste banengroei in deze sector: een toename van 2,3% in Regio Zwolle, 2,4% in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe en 3,5% in Twente. In Twente is de toename sterker door de aanwezigheid van Universiteit Twente.

De banengroei komt doordat digitalisering steeds meer sectoren afhankelijk maakt van ICT-personeel. De vraag naar ICT’ers is dan ook groot. Momenteel staan er in Gelderland 2.300 vacatures open voor ICT-beroepen en in Overijssel 1.400. Bovendien is de arbeidsmarkt voor deze beroepsgroep zeer krap in alle 35 regio’s van Nederland. Voor werkgevers is – en blijft – het dus moeilijk om personeel te vinden. Vooral hbo- en universitaire vacatures zijn moeilijk te vervullen.

Oplossingen voor mismatch in ICT

Werkgevers zoeken werknemers met recente ICT-vaardigheden, omdat nieuwe ontwikkelingen en technologieën elkaar snel opvolgen. Dit vraagt flexibele werknemers die constant bijleren. Er zijn vooral vacatures voor hoogopgeleide medewerkers die voltijd willen werken. En dat terwijl ICT’ers met een WW-uitkering vaak middelbaar opgeleid zijn en lang niet altijd een voltijdbaan zoeken. Daarnaast werken er relatief weinig 55-plussers in de sector, terwijl ICT’ers langer door willen werken na hun pensioenleeftijd (49%) dan gemiddeld (33%).

Hier liggen mogelijkheden om de personeelstekorten aan te pakken. Bijvoorbeeld via omscholingstrajecten, een kortere werkweek en het in dienst houden van medewerkers na hun pensioenleeftijd. De regionale WerkgeversServicepunten bieden werkgevers hierbij ondersteuning en advies. Zo denken ze mee over oplossingen voor wervingsproblemen, dragen kandidaten aan en creëren samen mogelijkheden voor zij-instromers in de ICT. In Regio Zwolle start in oktober voor de derde keer het IT-voorschakeltraject, geïnitieerd door WerkgeversServicepunt Regio Zwolle, het Deltion College en de Sectortafel IT/e-commerce. Dit is een oriëntatietraject voor werkzoekenden met minimaal mbo-niveau 3. Zij worden in 12 weken opgeleid om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld deskengineer of ICT-applicatiebeheerder.

Deelnemers die het traject goed afronden, krijgen minimaal een halfjaarcontract bij de organisatie waar ze praktijkervaring opdeden. Voor het traject in oktober hebben 12 verschillende werkgevers een werkplek beschikbaar gesteld.

Saskia Grit, arbeidsmarktadviseur bij UWV: “De komende jaren blijft het moeilijk om ICT-personeel te vinden.”

“De komende jaren blijft het moeilijk om ICT-personeel te vinden.” Saskia Grit, arbeidsmarktadviseur UWV

 

“Hier liggen kansen voor werkzoekenden om een overstap te maken naar deze sector. Uit onze bronnen blijkt dat mensen met uiteenlopende beroepen deze stap hebben gezet, zoals medewerkers klantenservice, commercieel medewerkers, financieel-administratief medewerkers en ondersteunende secretariële medewerkers.”

Het volledige rapport ICT in Beeld vindt u op werk.nl.

Ontwikkeling WW-uitkeringen in juli

De afname van WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe is groter dan landelijk.
Eind juli 2023 verstrekte UWV 4.502 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,3% (-57 uitkeringen). Dit is iets meer dan de landelijke afname van 0,4%. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen eveneens lager. De regionale daling is 238 uitkeringen (-5,0%). Deze afname is ook groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-3,0%).

Twentse WW-uitkeringen blijven vrijwel gelijk

Eind juli 2023 verstrekte UWV 5.113 WW-uitkeringen in Twente. Dit is bijna gelijk aan vorige maand; een toename van 0,1% (+5 uitkeringen). Landelijk is er sprake van een lichte afname van 0,4%. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 3,1%, oftewel 162 uitkeringen. Deze afname is vrijwel gelijk aan de landelijke daling het afgelopen jaar (-3,0%).

WW in Regio Zwolle stijgt met 3 uitkeringen

Eind juli 2023 verstrekte UWV 4.073 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Dit is bijna gelijk aan vorige maand; een toename van 0,1% (+3 uitkeringen). Landelijke is er sprake van een lichte afname van 0,4%. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 6,3%, oftewel 273 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-3,0%).

Regionale_nieuwsflits_arbeidsmarkt_Overijssel_en_Gelderland_Noord.pdf

Over UWV

Ieder mens wil meedoen in de maatschappij. Daarom helpt het UWV mensen in hun zoektocht naar werk. Mocht dat niet lukken, dan zorgen ze voor inkomen. Dat doen ze voor meer dan 1,2 miljoen mensen met een WW, WAO, WIA, Ziektewet en een Wajong uitkering. Werkgevers staan zij bij in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Denken mee over arbeidsvraagstukken en bieden arbeidsmarktinformatie aan. Alles heeft uiteindelijk één gezamenlijk doel. Een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen meedoen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button