Nieuws uit ZwolleSport

Jesper Drost keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Oude liefde roest niet, dat geldt zeker voor Jesper Drost. De 27-jarige speler, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, keert na vijf jaar weer terug in Zwolle. Drost, die transfervrij overkomt van Heracles Almelo, tekent in Zwolle een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Drost, afkomstig uit de jeugdopleiding van PEC Zwolle, was al op zijn achttiende een vaste basiskracht in toen nog de Jupiler League. De uit Nunspeet afkomstige speler maakte niet alleen het kampioenschap van 2012 mee, maar ook de bekerwinst, de Johan Cruijff Schaal en het Europese debuut van PEC Zwolle. In 2015 verkaste Drost met 123 officiële duels en 19 doelpunten achter zijn naam naar Groningen, om via Heracles Almelo nu weer in Zwolle terug te keren.

Jesper Drost: ,,Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb gehad. Hier heb ik mijn debuut gemaakt, voor het eerst in de Eredivisie gespeeld en bovengenoemde prijzen gewonnen. De afgelopen jaren heb ik ook elders ervaring opgedaan. Nu diende de kans zich aan om terug te keren bij PEC Zwolle. Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering, maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m’n best doen.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Jesper kennen wij als voetballer natuurlijk door en door. Na zijn vertrek bij PEC Zwolle zijn wij hem blijven volgen. Uit onze gesprekken bleek dat Jesper de absolute drive heeft om zijn oude PEC-niveau weer op te pakken. Wel stelden wij bepaalde voorwaarden waaronder hij hier terug kon komen. Door deze voorwaarden te accepteren liet Jesper blijken, ondanks concrete interesse van twee clubs uit de Eredivisie en twee uit de top van de Keuken Kampioen Divisie, dat hij bereid is om hier in zichzelf te investeren. Bij ons krijgt Jesper de kans zich opnieuw in de basis te knokken. Dat hij daarbij zal moeten concurreren met teamgenoten maakt hem en het team alleen maar sterker.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button