Nieuws uit ZwolleRadioSportStudio StadkamerVoorpagina

Jeroen Dubbeldam over Jumping Zwolle

"Het heeft de allure van een echt 5-sterrenevenement"

 

Zwolle – “Eigenlijk zou iedere Zwollenaar het hele evenement moeten bezoeken.” Aan het woord Olympisch kampioen (en ooit woonachtig in Zwolle) Jeroen Dubbeldam. Hij heeft het over Jumping Zwolle, het grootse paardensportevenement dat dit weekend haar tweede editie beleeft in de IJsselhallen. Dubbeldam is naast deelnemer aan, ook de ambassadeur van Jumping Zwolle. “Officieel is het een 3 sterren-evenement, maar het heeft nu al de uitstraling van 5-sterren.” De Olympisch, Wereld- en Europees kampioen vertelde dit in Studio Stadkamer.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Vijf sterren zijn alleen weggelegd voor de grootste paardenevenementen ter wereld. Jumping Zwolle heeft nu al – het is pas de 2de editie – een 3-sterren status. Dat heeft alles te maken met de vlekkeloze organisatie en faciliteiten die aan de deelnemers wordt geboden. Maar ook de deelnemerslijst zelf is van bijzonder hoog niveau. Zo is de hele Nederlandse Top (inclusief Dubbeldam zelf dus) in Zwolle te vinden dit weekend. Maar ook wereldtoppers als Marcus Ehning. Het enige wat nog ontbreekt is eigenlijk de bijbehorende prijzenpot.

Naast de Grote Prijs worden er ook kleinere wedstrijden verreden, is er een promo-dorp met allerlei informatieve stands, is er een veiling van jonge springpaarden en is er een wedstrijd voor het goede doel (Manege het Hoefijzer in Zwolle).

Het hele programma, alle informatie en de uitslagen zijn te vinden op www.jumpingzwolle.nl

Foto’s: ©RTV Focus / Henrico van der Dussen

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close