Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Jellissenkamp-Pleintje: van steen naar groene oase dankzij buurtadoptie

Zwolle – Zaterdag opende wethouder Arjan Spaans officieel het vernieuwde Jellissenkamp-pleintje in Zwolle-Zuid. De buurtbewoners kwamen samen op dit plein in de buurt Gerenlanden om de afronding van dit groene project te vieren. De wethouder had de eer om het plein officieel te openen door een appelboom te planten en een adoptie-overeenkomst te ondertekenen samen met de groengroep.

Vergroening

In maart 2021 werd het idee voor de vergroening van het pleintje ingediend bij de gemeente Zwolle via de website Mijn Wijk. Het idee was simpel: ‘We ontmoeten elkaar bij sociale activiteiten vaak op het pleintje. Hoe mooi zou het zijn als het daar nog groener wordt en we kunnen genieten van bijvoorbeeld vlinders in het bloeiende groen.’ De gemeente omarmde dit idee en werkte samen met de buurt aan een groenplan. Er werd geld toegezegd om planten aan te schaffen en het idee tot leven te brengen.

Burendag 2023: eerste stap

Tijdens Burendag 2023 werden de eerste planten geplant. Zaterdag was het eindelijk zover: het Jellissenkamp-pleintje werd officieel geopend door wethouder Arjan Spaans. Een hele metamorfose! Van een stenen plein naar een een mooie bloeiende, groene oase. Een mooie plek waar elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor de buurt kunnen houden.

De getekende adoptieovereenkomst houdt in dat de buurt verantwoordelijk wordt voor het onderhoud en beheer van het groen in de buurttuin.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren