Natuur & Duurzaam

Je eigen tuintje

Zwolle – Een eigen stukje grond om zelf te planten, zaaien en oogsten. Voor kinderen in Zwolle van negen, tien of elf jaar kan dit. Zij kunnen meedoen met het maken van een eigen jeugdtuin.

Jeugdtuin

Kinderen leren tuinieren tijdens het jeugdtuinseizoen onder begeleiding van een volwassene. Zo leren ze zaaien en planten van onder andere wortels, komkommers, uien, sla en andijvie. Aan het begin van elk tuinuur doet een vrijwilliger voor wat er gaat gebeuren. Deze biedt ook hulp als de kinderen er even niet uitkomen. Ook is er een tuinman in de buurt om te begeleiden bij overige werkzaamheden.

Het tuinseizoen begint op donderdag 4 april en duurt tot begin oktober. Kinderen die zich hebben aangemeld gaan twee keer per week op vaste dagen naar het tuintje toe. Er kan worden gekozen voor de combinatie maandag/donderdag of dinsdag/donderdag en er wordt dan vier tot vijf uur getuinierd. De Tuintjes zijn op verschillende plekken in Zwolle aanwezig. Zo is er een Tuin bij de Aa- landen/Holtenbroek aan de Pergolesisstraat, één in Stadshagen aan de Oude Wetering en nog een laatste in Zwolle – Zuid aan de Oude Deventerstraatweg.

Kosten

Voor de kosten van een Jeugdtuin betalen ouders eenmalig € 7,50. Voor dat bedrag krijgen de kinderen zaden, plantmateriaal en kunnen ze ook gebruik maken van het tuingereedschap. Aan het begin van het seizoen krijgen kinderen ook een tas waarin ze de oogst mee naar huis kunnen nemen.

Aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden tot 19 maart. Daarna worden de tuintjes toegewezen.Aanmelding jeugdtuin

Gerelateerde artikelen

Back to top button