KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeerVervoerZorg & Welzijn

Nieuw: Cursus Reizen met het openbaar vervoer

Zwolle – Voor sommige mensen is het al wat langer geleden dat ze gebruikmaakten van het openbaar vervoer. Hebt u moeite met reizen met het openbaar vervoer of vindt u het allemaal een beetje overweldigend? Dan is deze cursus echt iets voor u.
Door deze cursus van drie bijeenkomsten te volgen, waarvan de laatste een oefenreisje in de praktijk, blijkt het vaak allemaal mee te vallen.

Data: donderdag 25 januari, 1 en 8 februari 2024
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: wijkcentrum Aa-landen, De Dobbe 29, Zwolle

In drie bijeenkomsten maakt men u wegwijs in het reizen met het openbaar vervoer. Van het aanschaffen van een vervoersbewijs tot het plannen van een reis. In de laatste bijeenkomst gaan we het geleerde in de praktijk brengen door een stukje met de bus en trein te reizen. U ervaart hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.
“Wat een gezellige middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten.” Lea (74 jaar)

Aanmelden

Wilt u meedoen aan deze cursus? Aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of bel 038 – 45 40 130
Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. De cursus is bedoeld voor 55-plussers.

Meer informatie

De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat haar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in de gemeente.
Kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kunt u bellen naar 038-45 40 130, of
een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button