Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Jazz met SaraLee Vos

Vrijdagavond 10 april vindt de laatste jazzavond van All that jazz in de Statenzaal plaats. Gastsolist is deze avond SaraLee Vos. Zowel haar authentieke sound als haar timing en improvisaties zijn haar kracht.

SaraLee Vos

Als dochter van een jazz-saxofonist kreeg SaraLee Vos de muziek van Sarah, Ella en Billie met de paplepel ingegoten. Zodoende vormde zich reeds op jonge leeftijd de donkere sound, die later een van haar kenmerken zou worden. SaraLee Vos is als zangeres gespecialiseerd in jazz, soul, r&b en pop. Ze studeerde na de Havo voor Muziek & Dans aan het Rotterdams Conservatorium en heeft EVTS level I en II gedaan, één van de belangrijkste stromingen op het gebied van zangtechniek van de laatste decennia.

Authentieke sound

SaraLee Vos is actief als sessiemuzikant met een ruime ervaring met lead en backing vocals in allerlei bands in het clubcircuit, op festivals (o.a. North Sea Jazz, Noorderslag) en voor radio en televisie. De zangeres staat bekend om haar authentieke sound, haar timing en improvisaties.
De zangeres is bovendien actief als dirigent van het Utrechtse soulkoor ’The Brand New Bags’ en geeft zij privélessen, cursussen en workshops zang, koor en improvisatie door het hele land.

All that jazz

All that jazz is een uniek concept waarbij jonge Zwolse jazzmusici de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De programmering komt in samenwerking met Jacco van Santen, zelf een begenadigd saxofonist.
All that jazz met SaraLee Vos start vrijdag 10 april om 20.30 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt 8 euro (of 7 euro met een biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

 

Bibliotheek Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button