Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Janco Cnossen wordt informateur voor nieuw college Zwolle

Zwolle – Tijdens het duidingsgesprek hebben de raadsfracties de ChristenUnie gevraagd het voortouw te nemen in de vorming van de nieuwe coalitie. De ChristenUnie heeft oud-wethouder Janco Cnossen gevraagd dit proces te begeleiden. Als oud-wethouder is hij bekend met de Zwolse politieke issues en kan hij zich richten op het vormen van een stabiele en verbindende coalitie.

De ChristenUnie Zwolle is na de gemeenteraadsverkiezingen met zeven zetels de grootste partij gebleven in Zwolle. Het is gebruikelijk dat de grootste partij het voortouw neemt bij de totstandkoming van een nieuw college. Een goede manier om de eerste fase van dat proces vorm te geven is door het aanstellen van een informateur.

Samenwerken

De ChristenUnie Zwolle benadrukt dat zij in dit proces samen wil optrekken met alle andere fracties in de raad, waarbij specifiek oog is voor de positie van de tweede partij GroenLinks. Deze partij haalde ook zeven zetels. De informateur zal de fracties bevragen op hun ideeën over het consulteren van inwoners.

De Zwolse informateur is Janco Cnossen, hij heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij was wethouder in de periode 2002 – 2010 en was voorzitter van het GPV (één van de rechtsvoorgangers van de ChristenUnie). De ChristenUnie heeft hem gevraagd vanwege zijn bekendheid met de Zwolse politiek. Hij heeft voldoende afstand om boven de partijbelangen uit te stijgen en om de vorming van een stabiel en verbindend college voor ogen te houden. Bovendien kan Cnossen rekenen op een groot draagvlak binnen en buiten de politiek.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button