KabelkrantNieuws uit Zwollereligie

Jan Terlouw doet Preek van de Leek 2023 in Zwolle

Zwolle – Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw is gevraagd om dit jaar, op 5 februari, in Zwolle de
‘ preek van de leek ‘ te houden. Het thema dit jaar : Onze waarden, normen en identiteit in verhouding tot ons vertrouwen in elkaar en in de overheid.

De ‘ preek van de leek ‘ van Jan Terlouw kunt u bijwonen op 5 februari om 9.30 uur in de Adventskerk ( Wijkcentrum SIO ) Talmaplein 2 in Zwolle Zuid.

Jan Terlouw kennen we als kinderboekenschrijver ( o.a. Oorlogswinter en Koning van Katoren) en oud-politicus van D’66. Tegenwoordig kennen we hem vooral van talkshows en lezingen waarin hij zijn zorgen uitspreekt over de hedendaagse samenleving. Jan Terlouw maakt zich sterk voor duurzaamheid, gemeenschapszin, en zingeving passend bij ieder mens persoonlijk. Daarnaast zet hij zich in voor een betere wereld, waarbij hij benadrukt dat het vooral gaat om een verandering in denken en handelen. Twijfelen en kwetsbaarheid is een kracht.

“ Hoed u voor mensen die iets zeker weten, ze zijn gevaarlijk ‘’ Jan Terlouw

“ Hoed u voor mensen die iets zeker weten, ze zijn gevaarlijk ‘’ Jan Terlouw

 

Er is een apart programma voor de kinderen in een naastgelegen zaal, daar gaan de kinderen bezig met opdrachten uit de film van het boek ‘ De Koning van Katoren ‘, dat Jan Terlouw heeft geschreven.

Dirk Jan Steenbergen, werkzaam in kerk ( PKN) en samenleving in Zwolle, leidt de viering voor jong en oud. Met deze viering waarin Jan Terlouw de speciale gast is, wil de kerk aanhaken bij de actualiteit, en graag een open en gastvrij huis zijn, waarin iedereen zich welkom kan voelen. Een ieder is daarom van harte uitgenodigd om deze viering, met de ‘preek van de leek ‘ bij te wonen !

Gerelateerde artikelen

Back to top button